Ga naar producten

La Francaise Bosbessen

  • Land: Nederland
  • Streek: Twente

De bosbessenkwekerij kent al een lange geschiedenis.
Aan de Kwekkeboomweg tussen Enschede en Buurse zijn eind zestiger jaren de eerste struiken aangeplant van de Amerikaanse bosbes. Dit is familie van de inheemse bosbes. Inmiddels worden dit blauwe bessen genoemd, destijds nog 'bosbes'. (Vandaar de naam 'bosbessenkwekerij'.)

Bij de teelt worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, ook niet voor het onkruid. Er wordt beperkt gebruik gemaakt van organische meststoffen. Dit betekent dat de teelt arbeidsintensief is, maar volledig schoon en natuurzuiver. Van meet af aan worden de vruchten met de hand en rijp geplukt voor consumptie, voornamelijk door scholieren.

De Amerikaanse bosbes is een veel hogere struik dan de inheemse, geeft grotere en zoetere vruchten, maar het aroma van de inheemse bosbes is sterker. Het vruchtvlees van de Amerikaanse bosbes is wit, in tegenstelling tot het blauwe vruchtvlees van de inheemse.
In een omgeving waar de stilte nog de boventoon kan voeren, kunt u zelf ook aan de Kwekkeboonweg (de Broekheurne) mooie dikke blauwe bessen plukken, zoveel als u wilt. Het bosbessenveld is voor iedereen goed toegankelijk, en als u de poort binnenkomt, zal iemand u uitleggen waar u kunt plukken en hoe u het beste kunt plukken. De bessen groeien aan struiken van gemiddeld twee meter hoog. Zowel groot als klein kan zonder veel moeite plukken.
Doe mee / Join us

Doe mee | Join us